Monday, December 12, 2011

Confuse **



Hai korang , mula mula nak cakap takde mood sebab dapat bad news.
Ak sure semua orang dah tau pasal shoutmix berbayar since tahun depan kann ?
ye ye , ak jela yang terhegeh-hegeh baru tauu kann ?
[ maaf ! ak memang slow bab- bab cenggini ]
Okayy, satu hal pulak nak tukar shoutmix tu *stress japp* .

Since SPM yang dah berlalu ni kann tetiba ak disampuk
hantu . Dont worry sebab ak takan attack orang , Hantu ni
mengajar ak untuk memikirkan masa depan . #cam baguss *sigh
Hmm, for now ak cam terconfuse dengan cita-cita ak sendiri
, korang tau apa itu CITA-CITA ?
Cam matlamat dalam hidup korang - korang perlu struggle untuk
capai si "cita-cita" ni . korang kena ada plan.
Plan korang pulak bukan semudah nak pegi kedai Cik Joyah yang
terletak di depan rumah korang

TAPI

Macam nak ke Warung Cik Senah yang jual Mee Kari terbest
dalam kampung . Untuk sampai korang kena seberang sungai yang ada
banyak buaya darat liar . Kat sungai
tu pulak takde jambatan or jejantas sekalipun .
korang kena berenang kuak kupu-kupu sejauh 50m.
Setelah itu, korang kena lalu depan rumah tauke cina yang
memelihara 10 ekor anjing yang tidak dirantai malah dilepaskan
untuk berlari-lari anak secara membabi buta .
thrill kann ? Dah tu, belum habis laagi penderitaan korang,
korang kena lalu pulak depan rumah bujang
yang dihuni oleh beberapa lelaki bujang terlajak
yang akan memuncungkan mulut lantas mengeluarkan bunyi kurang enak
pffft#ak tak reti na type supaya bunyi itu dapat dihasilkan.

Setelah mengharungi semua tempat tu barulah korang sampai
kat kedai Cik Senah . Setelah mendapatkan Mee Kari terhebatt seantero
kampung , korang tersenyum kambing tanda berpuas hati .
Untuk pulang korang terpaksa melalui jalan yang sama
/sebijik cam jalan yang korang lalu untuk sampai ke Kedai Cik Senah tadii ?

Inilah gambaran untuk korang gapai cita-cita korang yang tinggi
menggunung . Kalau korang korang buat tak ?
Kalau ak..yes! ak akan buat . sebab lepas kita lalui semua
tu kita akan bersyukur dan hargai apa yang kita
dapat .

Semalam ak sempat chatting dengan Aina . Mula mula
tanya pendapat dia pasal peguam . #tetibe ak rase cam nak jadi peguam syariah .
RASA JELAH . Tapi , Aina cakap ak sesuai jadi lecturer .
Seriously memang cita-cita ak nak jadi lecturer since
darjah 4 lagi . Tapi ak cam blurr na pilih course bagai kann .
Nanti dapat result,baru nak fikir balek pasal semua ni .
For now, nak bersukaria, berjimba jimbo dulu . Yelah , nak keje pun tade
peluang lagi kan . At least ak boley practise jadi
surirumah HAHA .

Kla tu je ak sempat share dengan korang kay ?
For those yang ak belom follow back tu . tunggu dulu nanti ad masa
terluang ak akan BW kat blog korang :)

Patient is the key for success !

2 comments:

♥ riya ♥ said...

shoutmix kena bayar ? berapa harga ? aduhai -.-

Sherra Suhaimi said...

@riya : tataula . try bace kat shoutmix tu . ehe tak pasal2 kena tuka pulak kann